úterý 29. května 2012

Rekordni Breclav-Blava s hrdinkou Bobo

Zamer vyjet rano brzo uplne nevysel, s polednim vyjizdime z Lanzhotu, pote co jsme doplnili informace, vodu, dily na kolo a preprali pradlo. Tusime, ze to dnes bude daleko, ale treba ne zas tak...a kdyz prsi, jdem na Corgone a korbacky. Jesteze! Bodre Slovacisko nam poradilo, ze se nemusime prit o prostor na statovce, az do Blavy vede cyklostezka. Bude to sice vic km, ale pekne.
Slapeme stale na jih, cyklostezka si s nami pohrava sem a tam, pri jednom nadskoceni nad diru se ozve fffff a zadni kolo prazdne.
Nevadi, prvni defekt, Poly aplikuje slovenskou zaplatu a jedeme dal. Je uz pozdni odpoledne a Blava stale vic nez 50km vzdaleny cil. Podivne ukazatele ukazuji porad 59km, nadeje nedodavaji.
Statecne slapem asi dalsich 20. Teren je krasny, porad placka, coz o to, okolni pole a louky strida hraz a nivy reky Moravy. V Suchohradu se k nam pridava ochotny sprievodza Rado, ktery ob den po teto hrazi na sve skladacce najede nejakou tu padesatku (pze pracuje pro Povodi).
Je vecer, Male Karpaty, stejne jako Kamzik nad Blavou uz jsou bliz, ale jeste asi 30km daleko.
Po vzpruze ze zbyvajicich rizku slapeme dal, i hrdinka Bobo slape, jesteze je z Polabi, zadek krute boli, plinku nema. Chudera, prijela na pohodovou projizdku a misto toho nejdelsi etapa vyletu? Ale co, batoh vezem my.
Vjizdime do pomoravskeho luzniho lesa, slunce zapada, porad slapeme, na jih a po rovince, ted snad tou nejkrasnejsi krajinou. Zacina se blyskat i na rekordnich 100km.
Je po 21h, pred nami se vyloupl Devin, tady to chceme zabalit, ze bychom doslapali?
Slovensky sen nam plni particka bratru, co po oslave hodu jeste 'dojizdi' v bistru pod hradem. Nejenze nas napoji, ale jeste pripravi luxusni langose... lepe jsme si to prat nemohli.
Hrdinku Bobo by si tu chlapci nejradej nechali a ukazali ji pravy slovensky sen.
Toz dnes 100km, zaby nam koncertuji na dobrou noc pod Devinem, na soutoku Moravy a Dunaja...slovensky sen.
PS: Doporucujem vsem, kdo chteji videt luzni divocinu, bohatou diverzitu zvuku, trav a rakosin. A hnizdi tu spoustu capu.

1 komentář:

  1. Začíná se to pěkně rozjíždět... Hodně zdaru a nějaké fotky by jste mohli poslat. Snad začnu jezdit na kole:)

    OdpovědětVymazat