pátek 25. května 2012

Den 4: Z Telce pres Trebic do Brna

Dnesni teren nas potesil, za Trebici uz se jelo po rovince a obcas mirne do kopce. Vyjimkou byly kopce z Namesti a jeste ten pred Rapoticema, kdy jsme tlacili - Poly v pozici kapitan, Kaca coby zadni prisunovac. Automobilistum, co se nam smali, doporucujeme taky zkusit vytlacit toho sveho milacka do stoupani 12st+  vsak on Vas ten smich prejde.
Navrchu jsme se ale rozhledli a popatrili Dukovany a hlavne Kralice n.O.,misto pamatne Bibli Kralickou a zvlastnim duchem obdarene.
To je vubec cely kraj Vysociny, zvlaste tento jeho vychodni cip, kde se za kopecky vynoruji majestatna zamecka sidla a cesty lemuji kamene i kovove krizky Pane dikuvzdani.
Babi, diky za tu peknou pevnou lahev, uz ucurava ;-)
Diky panu Bohousovi z bistra v Rapoticich, ze nas naucil zaklady moldavstiny, zejmena frazi: Pojd se mnou do postele!
Dnes zase 77km, dobrou, zitra Nuda v Brne!

čtvrtek 24. května 2012

Den treti

Dopoledne do Pelhrimova to jeste slo, plni sil a se snidani v brise jsme tam vjeli s hodinou 12. Kupodivu, nikdo z Agentury Dobry den se o nas nezajimal, prestoze nas zamer i vykony (zkuste si vyvezt 200kg do kopce) parametry rekordu mozna vykazuji. Nevadi, mozna az tu pojedem priste kolem 2kolem.
Jihlavske vrchy nas proverily: dlouho a tahle stoupame a premiovy sjezd nikde, kdyz ale prijde, nase vozitko dosahuje rychlosti 50 i 60 km/h, takze si drzime klobouky a riditka a pokud mozno i osu tela.
Prijezd do Telce, dosti bydreny, je velka odmena. S Plzni na namesti jakoby se zastavil cas a my se octli na stredovekem jarmarku.
Dnes 69 km, a jakych, zitra cil spat pred branami Brna...to zas bude jizda ;-)

Den druhy

Vylozili jsme se v Benesove na namesti, Poly tam potkal dvojnika fousace, osvezili se Regentem 13 ve Vlasimi na namesti, navstivili babicku v Rehabilitacnim ustavu Kladruby, protnuli 15.polednik a s vecerem prekrocili hranice Vysociny.77km nahoru a dolu, zitra je cil Telc.