pátek 27. června 2014

Ladime rezim a vyjíždíme z Cech

Nase vyprava pokračuje. Pomalu, ale jistě. Středa byl náš první den, kdy jsme jeli celý den, tedy v uvozovkach. Vyjeli jsme cca v 11h z Kozlan, ale za Kralovicemi nás chytla bourka, vykempovali jsme se, zcela šťastně v bufetu u kempu, i s umyvarkami, pak když Maruska usnula, prejeli jsme nejdelsi úsek, do Manetina, zde opět vykempovani na baroknim náměstí se zámkem a dojezd na nocleziste v lesiku. Celkem 45 km.
Druhý den jsme v uhrnu jeli asi 4 hodiny, o přestávku se obstaraly prázdné kolo v Lazanech a oběd v Touzimi. Spali jsme pod stromy na louce
Dnes jsme sjeli do Mariánských lazni, zatím kempujeme, poobedvali jsme a až se Maru unavi, vyrazíme k hranici. Tempo máme pomale, ale pohodove. Odpočinou si všichni. Ve stanu spí Marus krásné, basti výživy, s nami rajčata a okurky, chleba, občas pacholik. V noci se tulime a zima není. Je skvělý partak do naší expedice. My makame, ale zase ne přespříliš. Už jsme viděli srnky, divoké déle, danky ( v oboře) a zajíce, dále blize neurčené dravce. Zatím nás to baví a Maruskou zda se taky.

čtvrtek 26. června 2014

Rozjíždíme expedici

Tak jsme vyjeli, i kdyz to bylo snad nejtěžší. V pondělí v 17h z Podloží, za doprovodu odvazneho Tomáše, s vydatnou pomocí Sisa při tlačeni do kopce v Podkozi. Toho tlaceni bude ještě celkem dost... Máme 2kolo, 5 hrazen, a to ne lehkých, 4+3 láhve na vodu a hlavně vozovek s nasi malou Maruskou a jejími věcmi, cca 30kg.
Nicméně první.den se podařilo.dojet do Skryji, i s pivem u Rozvedcika. Tam jsme pobyli dopoledne a prejeli přes Cilou až do Zvikovce, opět pivo, nocleh pred Kozlany. Dnes ve středu spíme za Manetinem, přestali jsme déšť, pěkně nasockovani v kempovem bufetu, i prejezd k.rece Střele dolů a zase nahoru, místy tlačic. Cca 45 km za cca 5 hodin jizdy.
Maruska je dobrá, dnes byla na nocnicku. Cestovat můžeme jen když spí, nebo je na zádech. Vesele leze po stanu a rozhlíží se na každém novém místě.
Uvidíme, jak to bude pokračovat...ale je to tu krásný kout země. Zdravime z lesa v Karlovarském kraji!

pondělí 23. června 2014

Zase nasedáme - zase jedem

Loni v létě jsme měli pauzu, 2kolo stálo zaparkované v altánu. Zato v chatě bylo živo - vylíhlo se mláďátko, Maruška, T.S. Matylda.
Teď jsme vybaveni již druhým vozíčkem, kvalitním s odpružením, mobilním nočníkem, skládací vaničkou i postýlkou... a zase jedem.
Netušíme, jak to zvládnem, náš 200 kilový kolos plus 20 kg vozíček. Netušíme, jak se to bude líbit Matyldě, nyní 11 měsíců. Netušíme, jak budeme mixovat příkrmy bez mixéru, kde budem brát vodu do vaničky a jak se bude nočníkovat v outdooru. Ale věříme, že to dobře dopadne.
Namířeno máme na západ - Poly našel krásnou trasu přes Křivoklátsko a Slavkovský les až do Němec. Zde podél řeky Mohan až do Rotterdamu. Holandskem k severu, do Hamburku a dále přes Německo kolem Labe zpátky. Nějakých 3000 km. Po totální rovině. Uvidíme. Věříme. Vyrážíme:
Cykloexpedice II - 2KsV - 2kolem s vozíčkem - Podkozí - Nizozemí - Podkozí.